søndag den 15. september 2013

As the days go by...

Ni hao...

Nu har vi efterhånden opholdt os i "the capital in north" -  Beijing i 4 dage, og vi er egentlig kommet rigtig godt i gang, med vores "nye liv".
Vi har i hvert fald ingen problemer, med at slappe af og nyde, at vi ikke skal nå noget, hvilket de første dage osse har resulteret i flere sene restaurant/bar besøg - da det er sådan O.K. lever det meste af tiden... altså ved at spise ude...
Udfaldet af disse sene, og langtfra sobre aftener, har som det osse er i den mere vestlige del af verden, været at vi ikke har været specielt tidligt oppe (til gengæld har vi ikke rigtigt mærket noget til jetlag).

Vi har dog osse fået oplevet noget allerede...

The Den, som er O.K.'s ynglings restaurant - den minder lidt om den Engelske i Frede.


Torsdag 12/9:  Lavede vi ikke det vilde, fik dog lært metroen at kende, samt gik rundt i ca 4 timer, og fandt bl.a. et sted, hvor vi kunne købe vores videre togbilletter til Shanghai (den 25/9), da O.K. kom hjem fra job kl. 18.45 gik vi lidt rundt i et rigtig hyggeligt område (San Li Tun), som er en vild blanding af helt gamle, hyggelige gader og nye storslåede LED belyste butikker, med alverdens kendte mærkevarer.
Her indtog vi lidt våde varer samt aftensmaden på "The Den", som ikke har noget med Danmark at gøre, men er O.K.'s yngling restaurant - og et af de sjældne steder man møder nesere over 30 år (Lisa) som kan tale engelsk.

Fredag 13/9: Vi stod lidt sent op (pga. de våde varer fra dagen før) O.K. havde taget sig en fridag, da resten af hans kollegaer skulle på weekendtur med Nokia (Microsoft).
Vi slentrede rundt i byen, og havnede igen i San Li Tun området, på The Den, denne gang om eftermiddagen, vi sad og nørdede lidt på vores medbragte pc'er, og Lisbeth blev lidt mere dus med vores GoPro kamera, samtidig med, sørgede vi for, at få væskebalancen på ret køl igen, hvor vi slap den dagen før :-/
Vi fik vidst noget mad osse...? Til sidst da vi havde drukket os rigeligt af mod til, kørte vi hjem med en af cykeltaxierne - som så viste sig at være en el knallert i forklædning - chaufførren af denne, var ikke vitterligt begejstret for Lisbeth's pludselige krammere, som han blev nærmest overfaldet med fra bagsædet...;-)

Lørdag 14/9:  Vi var i den forbudte by, som ikke var noget vildt sindsoprivende, men alle steder har vi læst: Number 1 Chinese turist attraction.... så den skulle jo ses... det vi lærte mest af på denne tur, var at når forureningen er under 100 og der ingen skyer er i Beijing, så skal man huske solcreme, specielt hvis man har Lisbeth Thomsen med på tur :-) Vi fik igen gået en del km. og fandt til sidst et marked med kinesiske mad specialiteter bl.a. skorpioner, kakkelakker, øgler, græshopper, duer og blæksprutter. Vi havde heldigvis lige "syndet" inden på McD.
Så vi fik ikke prøvet disse specialiteter i denne omgang. Til aftensmad fik vi prøvet Peking and, hvilket ikke var den store kolonariske oplevelse - men nærmere et "must try" når man er i Beijing (tidl. Peking)

Søndag 15/9: I dag har vi for første gang været samlet alle 4 i lejligheden, da Tanya - O.K.'s kæreste kom tilbage fra Thailand, og dagen startede for Lisbeth og mig med 1t. og 15 min. cykling og træning i det tilhørende "gym" her i bygningen. Herefter tog vi alle 4 på endnu en metrotur efterfulgt, af flere timers vandring i Temple of Heaven's Park, som huser flere store historiske templer... Bagefter besøgte vi den danske restaurant i Beijing "Bleu Marine" ejet af Torben... Her fik vi selvfølgelig smørrebrød, øl og snaps... alt undtaget øllene er hjemmelavet, rugbrød, leverpostej, frikadeller, rødkål, agurksalat, rullepølse, snaps osv. osv. Vi har nu handlet ind til en stor madpakke i morgen, da dagen står på 2.5 times bustur hver vej til den Kinesiske mur (med offentlig transport, da vi i stedet for at give 150kr pr mand, kan gøre det for 32 - hvis det lykkedes :-/) - det ser vi frem til, dog ikke ubekymrede, både pga. transport metoden, men osse vejret, der de sidste dage har været skyfrit og omkring de 30 grader, og der skulle efter sigende være mange hårde højde km derude.


Vi havde hørt at mange asiatere aldrig har set "hvide mennesker" før, og derfor gerne vil have taget billeder med deres børn og de "hvide" - nu har vi så osse prøvet det, og det virker lidt underligt...

Indgangen til "Den Forbudte by"

Én af de mange kinesiske mænd, der går med deres t-shirts oppe midt på maven - vi ved ikke hvorfor - og hvorfor det altid er de kraftigere der gør det.... mere specielt end kønt!

The Big Book of Wisdom aka. Lonely Planet China


Små levende skorpioner på spyd, som friteres i 10 sekunder ved bestilling.

Færdig friteret kakkelakker, græshopper og store skorpioner.

Grillede hele duer.


Peking and.

Metro stationen tættest på os, udtales: Tingsi-tangsi-taxi-chow ihvertfald af os...

Den smukke park ved Temple of Heaven...

Temple of Heaven

Mand der maler med klar olie i parken???????

Den danske restaurant (med fransk navn), men ejet af en dansker.

Så føler man sig pludselig helt hjemme igen :-)

36 kr. for et lille bitte bitte franskbrød, og 20.95 for 0,5 L. mælk.
Umotiveret bagholds kram!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar