tirsdag den 24. september 2013

China-thai party

Dagen efter vores natte-renderi med de hollandske tøser - Marije og Evelin,  kom vi først ud af sengen kl. 14, vi gik herefter på jagt efter en Walmart (billigt amerikansk supermarked), for at købe en billig barbermaskine til mig, købte en til 29.90 Yuan, samt fik handlet ind til dansk aftensmad. I butikken, som var på størrelse med Bilka i Kolding, havde de osse et større udvalg af friske - nej levende - nej bare fisk, rejer, padder og krabber ( til madlavning), desværre er dyrevelfærd et meget ukendt ord, i Kina, så akvarierne var totalt overfyldte, samt blandede med forskellige arter, som ikke kan leve så tæt sammen i naturen, hvilket de selvfølgelig heller ikke kan i fangenskab. Ilttilførsel bruger man heller ikke, så alt dette resulterede i MANGE døde og døende dyr i akvarierne :-(    Vi vidste allerede hjemmefra, meget omkring kinesernes ubehagelige måde, at behandle dyr på - men til trods for det, gør det stadig meget ondt, at se disse ekstremt lidende dyr, lige foran sig!
Vi mødtes, efter vores indkøb, til nogle øl med O.K. og Tanya, dette trak dog lidt ud, så maden blev lidt forsinket, hvilket ikke gjorde så meget, da det  de efterfølgende 2 dage (torsdag og fredag) var nationale helligdage, så O.K. havde fri (skulle til gengæld arbejde søndag, p.g.a. helt specielle helligdags regler i Kina). Kl. 22.30 kunne vi sætte os til bords med "danske" frikadeller, karbonader, kartofler, syltede agurker samt stuvede ærter og gulerødder. Dette blev modtaget med kyshænder.

Fredag havde vi planlagt, at tage på picnic, alle 4 - så vi røg med metroen ud til en park i udkanten af Beijing centrum, hvor der var flere store søer. Vi vadede rundt i ro og mag, væk fra storbyens værste larm, spiste vores medbragte frikadelle sandwich's, og tog så videre til "the Den" hvor den stod på øl, arbejde (O.K.) og billede redigering. Til aften fandt vi en lækker thai restaurant tæt på "hjem", her blev vi begge glædeligt overraskede over hvor go' thai mad er - sammenlignet med kinesisk - specielt "green curry" faldt jeg for, og Lisbeth for "chicken/cashew nuts".
På vej hjem insisterede O.K. på at give en øl på et af hans ynglings steder, en dyrere bar/lounge som har live jazz musik hver aften... Publikummet her var noget finere end de steder vi hidtil havde været, dette var nok meget bestemt ud fra priserne på drikkevarerne (kan her sammenlignes med Nyhavn).
Gennemsnits priserne på de fleste mellemklasse barer og restauranter ligger på ca. 20-25 Yuan for 0.5 L. kinesisk øl (Tsing Tao), som smager nærmest identisk med en Tuborg.  En normal importeret øl som, Carlsberg, Stella eller Heineken koster 25-35 Yuan for 33cl. drinks ligger på ca. 30-40 Yuan.
Skal man derimod have fruen med i byen, og være en stor flottenheimer, og give en flaske rødvin, så starter priserne ved ca 400 Yuan for et nærmest totalt ukendt mærke, vil man derimod kaste sig over en rigtig "trussetyv" som en Amarone eller en Barolo, så sørg lige for, at det ikke er den forkerte tid på måneden (både for damen og for pengepungen), da disse starter et godt stykke over 1200kr, på de BILLIGE steder (som Jensens bøfhus og lign.)   Godt jeg ikke lever her!

Til info er 100 Yuan = ca. 90 Dkk.

Lørdag var det så dagen, vi skulle til fødselsdags/afskeds fest hos et af O.K. og Tanya's vennepar, da de flytter fra Beijing til Thailand. Festen blev hos en anden af thai veninderne (og hendes mand), som lige havde købt et stort hus, kun 15-20 min fra Beijing centrum.
Huset var som taget ud af en amerikansk storby's, forstad - stort og prangende med dobbelt garage sammenbygget med huset, 5 soveværelser (de har dog osse 4 drenge), med hver deres badeværelse + stue, køkken, kontor m.m. En dejilg have direkte ned til en større sø var der osse blevet plads til - alt i alt -utroligt lækkert område, så tæt på en storby med 21 millioner mennesker - prisen dog osse herefter... 65000 Yuan pr md. (kontant ville det være 12-15 millioner Dkk) herudover koster hvert af deres børn 150000-200000 Yuan pr. år i privatskole... nu kommer så det vildeste. Hvis man er ansat i Kina, på en "expad" kontrakt (udlændinge kontrakt), som alle vi var til fest med er inkl. O.K. så er bolig, skolegang for alle ens børn, sygeforsikring for dig selv, din kone og dine børn, alt sammen en del af din kontrakt, og ikke noget du bliver beskattet eller på andre måder betaler for. Så desto flere børn du har, desto mere får du faktisk ud af din kontrakt... Desuden, er privat chauffør osse en del af en sådan kontrakt, dog kan man fravælge dette, og få de ekstra penge i løn.
Nå vi fik rigtig hyggede os, og jeg fik talt med alle herrene til festen, de havde alle vidt forskellige erhverv, lige fra professor for et universitet i San Francisco, over reklamechef i Kina for Ferrari, Massarati og Mclaren til chef for svenske firmaer der leverer varer og værktøj til metal industrien i Kina, men fælles for dem alle, er at de har en thailandsk kone/kæreste, og arbejder på en "expad" kontrakt = tjener rigtig mange penge.
Det var en stille og rolig dag, med mad på bordet kontant (sådan gør man i Asien - spiser kontinuerligt i løbet af hele dagen)  Vi fik en masse RIGTIG god rødvin (skulle det ha været købt på en restaurant i Kina, så tror jeg, at mit rejse budget ville ha været opbrugt nu, og jeg ville formentlig allerede ha været i Dk igen, hvis der overhovedet havde været råd til en billet hjem ;-)
Konen af huset + deres "nanny" havde knoklet i flere dage for at forberede den store buffet, der over hele dagen kun blev større og større, bl. a. var der: kyllinge nuggets, en slags flæskesteg, mange forskellige thai salater, green curry, forskellige typer nudler og ris, flere typer æg og flæskesvær, senere blev osse grillen startet op, og vi fik ribs, grillspyd med alverdens kød, og grøntsager på, og til sidst marshmellows (grillede skumfiduser), en lækker og anderledes sammenblanding af asiatisk mad.
Da festen allerede startede kl. 11.30, var den ved at ebbe godt ud, hen ad kl. 19 (mange af mændende skulle som O.K. osse arbejde søndag) så vi blev hentet og bragt hjem,  af samme privat chauffør, som bragte os dertil... Skide fed oplevelse!

"Friske" fikserede krabber i Walmart

Sørgelig behandling af noget der sælges som friske dyr... :-(

Ikke mange overlevende, virkelig frygteligt at være vidne til.


Dejlig dansk mad ;-)

Alle håndværkere vi har set, ligger og sover omkring middag, uanset hvor de befinder sig.

Reklamere selvfølgelig for Danmark på vores vej
O.K. og Tanya køber kul-ristede kastanjer
Den lokale købmand bringer glædeligt varene helt til hoteldøren - UDEN BEREGNING - der kunne Fakta lære noget!
Skulle lige en tur på losseren...
Frokost i parken, med hjemmelavede frikadelle sandwich's

Til kinesisk tema fest, hvor buffeten kun blev større og større...

Lisbeth's ynglings baby på turen - indtil videre

Find 1 fejl..... eller 6???

Tøserne sørger osse for grillen i Asien.


Chinese stile!


Til allersidst er her en, meget hurtig, sammenklippet video fra vores tur til den forbudte by i sidste uge:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar