torsdag den 26. september 2013

Friends in Beijing

I dag var dagen hvor vi skulle afprøve en af de foreslåede ture, fra Lonely Planet bogen - Hutong Walk. En tur gennem det gamle Beijing, og faktisk også Beijings største backpackerområde, som byder på at hav af billige butikker, barer, cafeer og smalle gader. 
Vi blev fra starten ledt helt ind igennem små bitte gyder, hvor vi kun mødte de lokale og deres små gadebutikker. Igen var vi overrasket over at se hvordan de bor, lige uden for dørenen er der over alt, bunkevis af affald, rod og skrammel. Det minder mest af alt om husene på Christiania. Vi passerede enormt mange offentlige toiletter og efter nærmere eftertanke kunne vi konstatere, at det er fælles toiletter for de lokale. De har simpelhan ikke et i husene, som efter vores overbevisning må betyde, at de går i bad derhjemme med en klud og noget, højst sandsynligt, beskidt vand. 
Jeg prøvede et af dametoiletterne, der var to stå-toiletter og et almindeligt, men ingen døre, kun en skillevæg imellem. Wc papir skal man selv medbringe, og det med håndvaske brugte de heller, det er dog kun ude i lokal områderne, at vasken osse mangler. De fleste andre steder er der vask, men wc papiret skal man altid selv medbringe.. Selvfølgelig kun hvis man bruger den slags.
Efter en lille times gå tur kom vi til en større vej, hvor vi  fandt en burger bar, ikke et syn man ser så tit. Så det måtte vi prøve, selvom vi synes det var lidt dyrt 80 Yuan for os begge, men det varmede bestemt vores vestlige mad hjerter.
Vi vandrede ned mod strøget (Wangfujing), da vi vidste der lå en bogbutik, hvor vi højst sandsynligt kunne finde et viskelædder og et kort over hele Asien, hvor vi vil tegne vores rute ind på, efterhånden som vi kommer frem.  
Det var en kæmpe bog butik, så vi nåede til 6. sal inden vi fandt viskelæderet. Vi går op mod ”kassen” for at ville betale, her bliver vi ekspederet af en gut som giver os en kvittering, med beløbet på. Han beholder vores ting og leder os over til en anden gut, som sidder ved et andet bord 15 meter væk, her viser vi kvitteringen og betaler, hvorefter vi får en ny kvittering, som så skal vises til den første gut og så får vi udleveret vores ting.. Armen come on Kina! Er det virkelig jer der vil være et revolutionerende land..!! Vi kunne ikke andet end at grine over det, men det er godt nok hovedrystende.
Om aftenen var vi igen på Navena Cafe og drikke øl med O.K. til happy hour. Efterfulgt af et besøg på Noddle House til en omgang stærk Kina mad.

Mandag var min store dag, da jeg aftenen inden havde læst, at der skulle være en tro kopi af Central Perk caféen fra ’Venner’. Så efter en omgang træning, skulle vi ud og finde den. Den lå kun 5 min. gang fra os, men lidt svær at finde. Den var super identisk med den fra serien. Den orange sofa, de blomsterede møbler, skiltene i caféen, Phoebe’s guitar, smelly cat (som iøvrigt pev helt vildt), Hugsy (Joey’s bamse som han ikke under til Rachel's baby), tavlen fra Joey & Chandlers dør (hvor de skriver noter til hinanden)...                    Ja de har sågar ansat en gut som ligner Gunther (ham så vi desværre ikke).
A real copy, som Kina gør det bedst.
Så jeg var tydeligvis fascineret og brugte det meste af dagen på, at sidde i den orange sofa og se utallige afsnit ’Venner’, imens Erik nørdede med computeren.
Til aften lavede jeg spaghetti bolognaise, som var en suveræn vinder, både ved O.K og Erik, men bestemt også hos Tanya, der ellers godt kan være lidt kræsen. Jeg kom dog ikke uden om, at hun skulle have sukker på, det bliver puttet på alt! Thai’er skal enten have maden meget stærk eller meget sød.
   
Tirsdag var vores sidste dag i Beijing, vi sov længe, da vi alligvel havde lovet Tanya at være hjemme til kl 13, så vi kunne lukke deres ’strygedame’ ind. Hun kommer en gang ugentlig og stryger deres tøj.
Vi tog derefter mod Art District 798, som er en kombination af store beskidte industri fabrikker og nogle af Kina’s største galleriudstillinger og små specialbutikker med finurlige sjove nips ting. Nogle af de eneste butikker der ikke sælger kopivarer i Beijing. Vi slentrede rundt i gaderne på udkig efter lidt gaver til vores værter. 
Vi tog til aften en sidste gang på Navéna cafe til happy hour, og spiste lækker pizza på Annie’s.
Vi pakkede vores tasker om aftenen og forberedte os på, at nu skulle vi rigtigt begynde at backpacke, indtil nu har det været en ferie, med alt det luksus man er vant til. Den eneste forskel har været, at vi har sparet på vores penge, det er normalt ikke i ferien man vender hver krone og øre. Men det kan vi lige så godt vænne os til. Så welcome to the real backpacker life..;)

Next stop Shanghai



Hutong walk

Små hyggelige gader kun 5 min. fra storbyen, men her er helt fredeligt.

Er det virkelig nødvendigt???

Det før nævnte offentlige toilet..



Central Perk, kopi caféen fra 'venner'
Smelly cat




Art District 798 - lige fra stor industri
Til små hyggelige butikker og caféer.
Bedøm selv hvad du mener der er kunst?





Nåååhh..... små søde nogen.

Erik fjoller..
Til sidst lidt billeder fra én af de to kælderetager på vores hotel, fyldt med special biler.... og lidt almindelige...

Sådan en kunne jeg godt tænke mig når vi kommer hjem

Mange af dem bliver vidst brugt meget sjælden. Bemærk den blå Porsche bagved - her er så mange specielle biler i Beijing, at hvis man vil skille sig ud, skal man have den i en helt speciel farve.



Og så lige en lille video...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar